Мистерията около смъртта на руския опозиционер Алексей Навални се заплита!Руското опозиционно

...
Мистерията около смъртта на руския опозиционер Алексей Навални се заплита!Руското опозиционно
Коментари Харесай

Тялото на Алексей Навални изчезна от моргата. Съобщили на майка му, че е умрял внезапно

Мистерията към гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални се заплита!

Руското опозиционно издание " Медуза " заяви, че в затворническата колония в Харп съобщили на майка му Юлия, че той е умрял от синдрома на неочаквана гибел.

 

" Когато юристът и майката на Алексей пристигнали в колонията през днешния ден сутринта им споделили, че повода за гибелта на Навални е синдрома на неочаквана гибел ", написа в обществените мрежи шефа на Фонда за битка с корупцията Иван Жданов (б.р. - учреден от Навални).

 

Но на говорителката на опозионера Кира Ярмиш съобщили друга версия в следствието на близкия до затворническата колония град Салехард. Следователите й споделили, че повода за гибелта на Навални не е открита. Ярмиш цитира юриста на Навални, на който от Следствения комитет обяснили: повода за гибелта не е открита, взета е повторна хистологична експертиза. " Очевидно е, че те лъжат и вършат всичко, с цел да не предадат тялото на околните ", счита Кира Ярмиш.

 

Тялото на Алексей Навални изчезна от моргата, където публично се съхраняваше, оповестиха от екипът му, до момента в който майка му дойде тази заран в бруталната наказателна колония ИК-3 Полярен вълк.

Адвокатът на Навални, който през днешния ден дойде в град Салехард, с майката на съветския опозиционер, се е обадил на номера на моргата и му било казано, че " тялото на Алексей не е в моргата ", написа Daily Mail.

 

Семейството на Алексей Навални през днешния ден удостовери, че най-известният съветски опозиционен водач е мъртъв и изиска от Русия неотложно да съобщи тялото на фамилията му, съобщи Ройтерс.

Навални, 47-годишен някогашен юрист, изпадна в безсъзнание и умря през вчерашния ден след разходка в наказателната колония " Полярен вълк " в Харп, на към 1900 км североизточно от Москва, където той излежаваше присъда, оповестиха от затворническата работа.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш съобщи, че майката на Навални Людмила е получила публично известие за гибелта му.

" Настояваме тялото на Алексей Навални да бъде предадено на фамилията му неотложно ", съобщи Ярмиш.

 

Екипът на Навални упрекна през днешния ден съветските управляващи, че се пробват да " прикрият следите си ", като отхвърлят да предадат тялото на рецензия на Кремъл на роднините му.

" Очевидно е, че убийците желаят да прикрият следите си и по тази причина не предават тялото на Алексей, криейки го даже от майка му ", сподели екипът на Навални в обява в Телеграм.

Досега изказването на затворническата работа от през вчерашния ден е единственото публично известие за гибелта на Навални.

Ярмиш, пишейки в обществената мрежа " Екс ", съобщи, че чиновник на пандиза е споделил, че тялото на Навални е било откарано в Салехард, град наоколо до затворническия комплекс, от съветски експерти, които правили " изследване ".

 

“Алексей Навални беше погубен. Смъртта му е настъпила на 16 февруари в 14:17 часа локално време, съгласно формалното известие до майката на Алексей. Служител на колонията сподели, че тялото на Навални в този момент е в Салехард. Задигнаха го проверяващи от ИК. Сега с него водят " следствия ". Настояваме тялото на Алексей Навални да бъде неотложно предадено на фамилията му “, написа Ярмиш в обществената мрежа. А по съветския опозиционен канал " Дъжд " тя сподели, че убийството му е било планувано.

Служител на единствената морга в Салехард обаче съобщи пред Ройтерс, че тялото на Навални към момента не е пристигнало.

" В Салехард имаме една единствена морга ", сподели той. " Не съм получавал никого, никакви тела... никакви документи. "

Запитан дали тялото може да е пристигнало преди да стартира промяната му в 8 ч. сутринта, служителят отговори: " Никой не ми е предал нищо. Мисля, че в случай че такова тяло ни беше доставено, щях да бъда известен незабавно. "

 

Официални лица са декларирали, че тялото на мъртвия опозиционен водач няма да бъде предоставено на роднините му, до момента в който не завърши следствието на гибелта му.

 

Източник " Труд ", Българска телеграфна агенция, Actualno.com, " Медуза "

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР